Hon har sommarjobbet i källaren

Att måla hjärtan, prickar och linjer kanske inte låter speciellt svårt, men om du provar att göra det på en yta liten som en nagel blir det genast klurigare. Någon som gör detta riktigt bra är Olivia Davidsson. Med hjälp av kommunen har hon under sommaren förvandlat sin hobby till ett jobb.

Hultsfred2015-07-10 06:39


Bensinpengar till jobbet är en utgift Olivia Davidsson slipper. Hon behöver inte ens gå utanför dörren. Det enda hon behöver göra är att gå nedför en trappa. I källaren har hon nämligen förvandlat ett rum till en nagelsalong. Mängder av färgglada nagellack pryder vägghyllorna och på bordet i mitten finns det både glitter, penslar och borstar. En dröm helt enkelt för den som gillar naglar. Det var för ungefär tre år sedan som Olivias nagelintresse startade.
- Det började med att jag slutade bita på naglarna. Helt plötsligt blev de långa och fina så jag började experimentera och måla olika motiv på dem och tyckte det var jättekul.

Olika motiv
För att öva målar Olivia på lösnaglar. Hon visar några exempel på motiv som hon har gjort. Det är alltifrån pandor till abstrakta mönster. I början tyckte hon det var pilligt och svårt, men det är också det hon tycker är det roliga.
- Det finns alltid någonting nytt att göra så jag utvecklas hela tiden. Man kan egentligen inte bli helt fullärd.
Till en början målade hon bara sina egna naglar. Hennes kompisar tyckte det var coolt och ville få sina målade också. Plötsligt gick många ungdomar runt i Hultsfred med snygga naglar och ryktet spred sig snabbt. Nu driver hon ett eget nagelföretag för andra sommaren med hjälp av kommunen.
- Det känns coolt. Det trodde jag inte när jag bet på naglarna att jag skulle komma hit, säger Olivia och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!