Missnöjd med partiet - Lena Hjelte lämnar politiken

"Toppstyrt, medlemmarna har inget riktigt forum för att diskutera politik". Lena Hjelte lämnar Sverigedemokraterna efter två år, och därmed också kommunpolitiken.

Lena Hjelte har lämnat Sverigedemokraterna och lämnar nu också kommunpolitiken.

Lena Hjelte har lämnat Sverigedemokraterna och lämnar nu också kommunpolitiken.

Foto: Privat

Hultsfred2021-12-03 15:28

– Eftersom jag inte längre är medlem i Sverigedemokraterna, kan jag inte sitta kvar i socialnämnden, säger hon. 

Och nu har hon sagt upp sig från det uppdraget med omedelbar verkan. Hon gör det i protest mot partiets organisation, där hon upplever att det är svårt att komma till tals. Men partiets politik i stort har hon inget emot.

Hon anser att partiet och kommunen har en sak gemensam, båda har svårt att ta vara på den kompetens man har tillgång till. Men Lena Hjelte hade gärna suttit kvar som ledamot i socialnämnden. Om det varit möjligt.

Men engagemanget för politik och samhälle finns kvar, även om det blir annorlunda framöver. Men det blir inget engagemang för något annat parti. Det betonar hon särskilt. 

– Nu är jag fri debattör, säger hon, nu kan jag säga vad jag vill utan att behöva vara rädd för att säga något som partiet ogillar. För jag vill engagera mig, men när det inte finns något forum att diskutera politik så har jag tröttnat på partipolitiken. Men inte på politik i stort, naturligtvis.

Det är något som säkerligen kommer att märkas på insändarsidorna framöver. Och sedan tidigare är hon ju också flitig frågeställare på allmänhetens frågestund hos kommunfullmäktige.

I två års tid har Lena Hjelte suttit med i socialnämnden i Hultsfreds kommun och det har varit en givande upplevelse tycker hon.

– Det har varit lärorikt, säger hon, och intressant. Jag har sett vad som fungerar, och vad som inte gör det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!