Hon öppnar konstgalleri i lägenheten

Cecylia Rosen öppnar upp sitt hem som konstgalleri. Med färgsprakande impressionistisk konst hoppas hon att kunna göra andra människor glada.

"Bäst trivs jag med mycket färger", berättar Cecylia Rosen på uteplatsen intill sin lägenhet och nystartade galleria. Foto: Elin E Elmström

"Bäst trivs jag med mycket färger", berättar Cecylia Rosen på uteplatsen intill sin lägenhet och nystartade galleria. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Hultsfred2017-08-03 18:00

I lägenheten på Aspedalsgatan 17 hänger tavlorna tätt. I den gassande solen på uteplatsen har Cecylia Rosen ställt upp ännu fler på rad. En målning av björkar i gröna toner står uppställd på staffliet. Det är ett påbörjat arbete. Som med de flesta av Cecylias tavlor är det natur och grönska på motivet.

– Jag älskar den svenska naturen. Stilen klassas som impressionism, det är lite Monet inflyttande, jag målar bland annat med punkter.

Blommor, äpplen och landskap har avbildads med pasteller i akryl och olja. Att Cecylia valt att sedan i förra veckan öppna upp sitt hem som galleri är för att sätta ett leende på läpparna hos besökarna.

– Jag öppnar galleria för att jag tycker att det är kul att måla och för att jag vill sprida glädje till andra människor, jag vill att de ska må bra av det jag målar. Jag kommer ihåg en kvinna som såg en av mina tavlor och sa "den är så glad", det är så jag vil ha det. Det finns m

Själv har hon hållit på med konst vid sidan av sina arbeten som kemist och socionom. Började måla gjorde hon som 18-åring och på den senare tiden har hon gått kurser på Teneriffa och i Florens.

– Själva intresset har funnit länge fast att jag utbildade mig till något annat. Men jag märker att det här är mitt område. Jag älskar det. Jag har haft utställning på Virserums konsthall, Kopparslagaren, Stationen i Hultsfred och på olika restauranger.

Idén om en galleria är inte ny och sedan starten har hon varit i kontakt med kommunen.

– Jag har tänkt på det länge och nu varit i kontakt med turistbyrån och kommer bli en del av konstrundan. Det har varit folk på besök sedan jag öppnade.

För sin egen del tror hon att motiven kommer att gå mer från småskaliga blommor till större landskaps motiv.

– Jag tror att jag kommer att jobbar mer med svensk natur och sjöar. Konst är livskvalitet för mig. Jag gillar det, avslutar hon med eftertryck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om