Hon pluggar till lärare: "Det är världens bästa jobb"

Rebecka Hjelm från Vimmerby har bara en månad kvar innan hon är färdig med sin utbildning till lärare, med behörighet i de flesta ämnen.

Rebecka Hjelm har en månad kvar. Sedan är hon färdig lärare med behörighet i de flesta ämnen. "Det är världens bästa jobb" tycker hon.

Rebecka Hjelm har en månad kvar. Sedan är hon färdig lärare med behörighet i de flesta ämnen. "Det är världens bästa jobb" tycker hon.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-05-07 08:01

– Det är världens roligaste jobb. Man möter många utmaningar, träffar många människor och får vara en stöttepelare när så behövs, säger hon.

Rebecka har på sätt och vis aldrig lämnat skolans värld. Direkt efter studenten 2016 började hon så smått som inhoppande lärarvikarie och fick så småningom en tjänst på skolan i Södra Vi.

– Det var där jag fastnade för lärarjobbet, det var då jag bestämde mig för att gå vidare.

Så hon sökte in på Linnéuniversitetet i Kalmar och deras lärarutbildning.

– Den har så kallad Vi-profil, säger Rebecka Hjelm, det innebär att vi tillbringat mycket tid ute på skolorna. Både längre och kortare perioder.

Just nu är hon mitt uppe i sitt examensarbete, och det är en intensiv period. Men lika fullt lyckas hon med konststycket att kombinera arbetet på Lindblomskolan, med studierna. Mycket tack vare hjälpsamma kollegor.

– Jag har ledigt för studier en dag i veckan, och behövs det mer någon gång så ställer arbetslaget upp, säger Rebecka Hjelm.

Även arbetsgivaren är med och stöttar. Rektor Fredrik Laapotti har erbjudit sig att läsa examensarbetet och komma med tankar och synpunkter.

– Det är väldigt värdefullt, tycker Rebecka Hjelm.

Med sin examen i hand kommer jobbet att förändras en del. Som till exempel att sätta betyg. Eller omdömen som det blir i fyran, där hon jobbar.

– Det känns nästan lite läskigt att sätta betyg, säger hon. Men kollegorna har lovat stöd och stöttning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!