En idrottsskada som behövde rehabiliteras fick bollsportaren Lina Holmquist att börja träna på gym. Det väckte ett nytt idrottsligt intresse och fick henne att utbilda sig till ortopedtekniker. Medan hon jobbade som det utbildade hon sig även till personlig tränare och kostrådgivare i Stockholm.
– Jag brinner för att hjälpa människor att komma igång med sin träning lika mycket som att hjälpa rutinerade att utveckla sin träning, säger 32-åriga Lina Holmquist, född och uppvuxen i Hultsfred, men numera bosatt i Vimmerby.
Efter två och ett halvt år på Träningshuset tar hon nu ett nytt steg i livet och tar över KGM-hallen i privat regi.
Kan man förvänta sig några nyheter?– Ja, jag kommer dels att öppna en reception i lokalen, dels göra träningen tillgänglig för alla. I dag är det strikt 16-årsgräns, men min tanke är att starta ungdomsgrupper, där deltagarna får lära sig att träna från grunden. Jag kommer starta lunchgrupper med mig som personlig tränare och jag är dessutom nyutbildad mamma-mage-tränare och har precis startat två fulla grupper i Hultsfred, med nyblivna mammor som vill komma tillbaka efter en graviditet och förlossning. I höst startar jag ytterligare två grupper.
Vad fick dig att våga satsa på ett gym i egen regi?– Jag skulle vilja beskriva mig som driven, jag vill mycket och vill framåt. Dessutom tilltalar det mig att själv kunna bestämma hur min arbetsdag ska se ut, så jag gick en starta-eget-kurs i höstas i Vimmerby. Det känns som det är rätt tid i livet samtidigt som jag har fint stöd av min sambo så det känns helt rätt att satsa.
Hur ser du på konkurrensen som är i Hultsfred?– Lite konkurrens är alltid bra, då är man på tårna och vill utvecklas. Inget av gymmen i Hultsfred är superstora, så jag tror att alla behövs. Det blir mer och mer poppis att träna och tänka på sin hälsa, så jag tror att vi snarare kompletterar varandra, än konkurrerar.
KGM tog över hallen främst för att ha det som visningslokal för företagets idrottsmateriel. Så sent som i våras miljoninvesterade man i ny gymutrustning, redan då var grundtanken att försöka hitta någon som var intresserad av att ta över – och ge den personen så bra förutsättningar som möjligt.
– Att driva gymmet tar för mycket kraft från vår kärnverksamhet, säger företagets Jonas Friberg. Vi har varken tid eller kompetens att driva det som kunderna önskar. Nu kommer det finnas en personlig tränare i huset, som är engagerad och som bara har det här att tänka på. Det är en jättebra lösning.