Hoppet lever fortfarande om en marknad i Hultsfred

Hoppet om en marknad i Hultsfred lever fortfarande. Arrangerande Hultsfreds Fotbollsklubb vill vänta in i det sista med att ta ett beslut.

Hoppet om att kunna ha en marknad i Hultsfred även i år lever fortfarande. Ett definitivt beslut tas först i slutet på juni, säger festivalchefen Ove Karlsson.

Hoppet om att kunna ha en marknad i Hultsfred även i år lever fortfarande. Ett definitivt beslut tas först i slutet på juni, säger festivalchefen Ove Karlsson.

Foto: Privat

Hultsfred2020-05-28 14:53

– Någon gång i slutet på juni, eller början på juli måste vi ta beslut om vi ska köra eller ställa in, säger marknadschefen Ove Karlsson.

– Vi hoppas fortfarande på att vi kan ha marknad. Den är viktig för Hultsfred. Vi vill avvakta så länge vi kan. Hoppet lever om att vi ska kunna ha marknaden, men vi har haft mycket diskussioner fram och tillbaka i styrelsen och vi har kommit fram till att vänta med ett beslut.

Men ett beslut kring marknaden måste till, för att hinna med att antingen få fram allt som behövs eller till att lämna återbud till marknadsknallarna.

– Måste ställa in blir det mycket jobb att lämna återbud till alla, säger han.

Intresset bland marknadsknallarna är stort, redan nu är drygt 130 av de 199 platserna bokade, berättar Ove Karlsson.

Hultsfreds marknad är en gammal tradition som anordnas sista lördagen i augusti månad. För Hultsfredsborna är det på sätt och vis avslutningen på sommaren. Och evenemanget brukar locka tusentals besökare.

– Förra året räknade vi med 25 000 besökare, säger Ove Karlsson, och det kan nog bli minst lika många i år om vi kan köra. Eftersom så många andra marknader ställts in, kan det finnas ett uppdämt behov av att gå på marknad. Så vi hoppas verkligen att vi kan köra på. Det vore jättetråkigt för Hultsfred och hela trakten om vi måste ställa in så vi följer utvecklingen väldigt noga. Hoppet lever, vi har inte givit upp ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!