Hoppfullt i Hagadal

Drygt 200 gymnaster fanns på plats i Hagadal i söndags för att vara med i regionfinalen i Trampett. 23 trupper från Småland, Östergötland och Blekinge deltog i tävlingen och de bjöd publiken på en minst sagt högtflygande uppvisning.

Drygt 200 gymnaster från Småland, Blekinge och Östergötland deltog i regionfinalen för Trampetthoppare som hölls i Hultsfred.

Drygt 200 gymnaster från Småland, Blekinge och Östergötland deltog i regionfinalen för Trampetthoppare som hölls i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2004-01-26 07:29

Hemmaklubben, Hultsfreds GK hade dessutom två lag med i tävlingen. För första gången på länge dessutom.
De två lagen tävlade i den yngsta klassen och gjorde riktigt bra ifrån sig, med tanke på den korta förberedelsetiden.
- Det är inte mer än ett par veckor sedan de anmälde sig, säger Kurt Gustavsson i gymnastikklubben. Så de har inte hunnit träna så mycket.
Men någon gång ska ju vara den första och det kan mycket väl bli fler tävlingar framöver.
Årets regionfinal lockade som sagt drygt 200 deltagare i alla åldrar, fördelade i 23 trupper. De kom från klubbar runt om o Småland, Östergötland och Blekinge.
Nässjö AGK firade stora triumfer i tävlingen med seger i P 1 och delad seger i F2-klasserna. En första plats man delade med Vetlanda, som också tog segern i F1. I F3, den äldsta flickklassen var det Norrköping som vann och Mixedklassen vanns av Karlskrona före Reftele.
Det var Hultsfreds gymnastikklubb som svarade för arrangemanget och som vanligt fick klubben bra fart på sin vältrimmade tävlingsmaskin. Rutinen när det gäller arrangemang är enorm och Hagadal som som anläggning gör allt så mycket lättare. Det är en baggis att få plats med 200 gymnaster. Det går lätt att få in det dubbla om det skulle behövas.
- Vi fick den här tävlingen med kort varsel, säger Kurt Gustavsson, det var meningen att den skulle hållits i Kalmar, men de kunde inte ta den.
Så då gick budet till Hultsfred och här gick det att få tid i hallen.

Resultat:
F1: 1)Karlskrona GK lag 1 8,55 poäng, 1)Hvetlanda GF 8,55 3) Nässjö AGK 8,35.
F2: 1) Hvetlanda GF 8,7 1)Nässjö AGK 8,7 3) Reftele IK 8,25.
F3: 1) Norrköpings GF 8,15 2) Hvetlanda GF 8,1 3) Torhamns GoiF 7,7.
M1: 1) Karlskrona GF 8,55 2) Reftele Goif 7,5
P1: 1) Nässjö AGK 8,2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!