Hotade att skära halsen av dottern – döms till fängelse

En 43-årig man, skriven på en adress i Hultsfreds kommun, har dömts till tio månaders fängelse för att systematiskt ha misshandlat och hotat sin ex-fru. Den dömde mannen ska också ha hotat att skära halsen av sin egen dotter.

Foto: Arkiv

Hultsfred2016-06-28 13:11
Enligt den omfattande domen från Kalmar tingsrätt ska den 43-årige mannen ha misshandlat och hotat sin fru under flera års tid, både före under under tiden de bodde i Hultsfreds kommun.

Misshandeln har tagit sig flera former och olika uttryck; bland annat ska mannen vid ett tillfälle ha spänt en livrem kring kvinnans hals, och inte släppt på greppet förrän hon började rycka i kroppen. I domen framgår även att mannen tvingat till sig samlag med kvinnan efter misshandeln.

Mannen ska också ha hotat att döda sin fru, och de två gemensamma barnen, vid flera tillfällen.

Även parets dotter, som är i tioårsåldern, ska ha fått utstå misshandel och direkta hot. 

Ett exempel som beskrivs detaljerat börjar med att dottern ligger och sover. Den nu dömde mannen ska då ha hållit en kniv mot sin dotters hals, och hotat frun med att döda barnet om frun inte erkände att mannen inte var far till barnet.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i tio månader, för olaga hot samt misshandel.

Som ett slutligt tillägg kan nämnas att mannen har motsatt sig behandling och hjälp, och bedöms inte vara lämplig för samhällstjänst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om