Hotar att anmäla efter tidningsartikel

Konflikten i Lönneberga har nått nya skyar. Nu hotar restaurangägare Göte Karlborg att anmäla veteranbilsarrangör Anita Trybom då han anser att hon refererat till hans verksamhet som "porrklubb".

Ur Vimmerby Tidning 18 januari 2018.

Ur Vimmerby Tidning 18 januari 2018.

Foto:

Hultsfred2018-01-20 13:00

I torsdagstidningen uttalade sig Anita Trybom och Göte Karlborg om deras pågående konflikt angående stripteasen och veteranbilsträffarna i Lönneberga. Då nämndes ordet porrklubb vilket gör att Göte nu överväger att polisanmäla Anita för att få upprättelse.

- Anmäler gör jag, till veckan sa jag till henne. Hon måste väll veta skillnad på striptease och porrklubb? Det här är en restaurang som ibland har striptease. Jag blev så arg och besviken när jag läste vad hon sagt. Det är många som kommit in till mig och påpekat det. Det här är ingen porrklubb.

Själv menar Anita att hon inte kommit på att kalla restaurangen för porrklubb utan hört andra använda sig av den benämningen och att hon i artikeln inte kallade matstället för det.

- Jag har faktiskt inte sagt att han har en porrklubb, jag sa att om han skaffar en så vill inte vi vara med, det är skillnad. Annars när folk pratar om stripteasen så säger de porrklubb så då får han sätta dit hela folkmassan om han inte vill att det ordet ska användas.

Möjligheten att parterna ska enas och tillsammans stå bakom de traditionella veteranbilsträffarna till sommaren blir allt mer avlägsen.

- Jag vill ha ett slut på den här konflikten, bara sätta punkt och gå skilda vägar, berättar Anita.

- Vad tjänar han på att anmäla mig? Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tycker att allt det här är obehagligt och det tar så mycket energi. Man kan nog gott säga vi inte kommer samarbeta. Det är många som även nu under dagarna hört av sig och vill hjälpa oss. Helst vill vi stanna i kommunen och det är många från Lönneberga som ringt och som vill att vi ska vara kvar. Vi får se hur det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om