Hotellet inte längre till salu: "Det känns roligt igen"

Invigningen av uteserveringen är fullbokad, sommarpersonal har rekryterats och renoveringen är klar. Christian Ryning ser fram emot ännu en sommar på Palace Hotell, som han inte längre vill sälja.

Christian Ryning berättar att 55 personer har bokat plats till invigningen av uteserveringen den 31 maj. "Sedan har vi öppet måndag till lördag", säger han.

Christian Ryning berättar att 55 personer har bokat plats till invigningen av uteserveringen den 31 maj. "Sedan har vi öppet måndag till lördag", säger han.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-05-17 20:00

Hösten 2022 lade Christian Ryning ut hotellet i Hultsfred till försäljning. Det var i samband med en tuff period med mycket jobb, dessutom förlorade han sin pappa.

Är hotellet fortfarande till salu?

– Nej, nu känner jag att nu kör vi. Det var väldigt mycket när pappa gick bort. Han flyttade ner till Hultsfred från Stockholm och bodde här i ett år, sedan dog han. Han har alltid arbetat väldigt hårt han med, och sedan dog han så tidigt. Då kände jag: Vad är det man håller på med?

undefined
"Nu känns det roligt igen", säger Christian Ryning som har lagt försäljningsplanerna åt sidan.
undefined
Hotellet lades ut till försäljning i oktober 2022, men det blev aldrig någon affär.

Trots att flera spekulanter hörde av sig gick försäljningen aldrig i lås. Och nu har han alltså lagt ner planerna på att sälja hotellet.

– Nu känns det roligt igen, säger Christian Ryning när Vimmerby Tidning träffar honom på hotellets uteservering, som öppnar den 31 maj.

– Det blir lite senare öppning i år.

Hur är läget inför sommaren?

– Det känns som att hoppa bungyjump varje vår. Nu fick vi några extra veckor på oss, så det är skönt.

Han berättar att det alltid är lika svårt att få tag på sommarpersonal med rätt kompetens.

– Det är fruktansvärt varje år. Det finns jättemånga arbetslösa, men de ska kunna något också.

undefined
Inför förra sommaren förvandlades uteserveringen till en italiensk piazza.

Nu har han lyckats anställa en kock och en servitris från Göteborg. Uteserveringen invigs med en skaldjursafton som snabbt blev fullbokad, trots att det kostar 950 kronor per person.

– Det är ganska dyrt, men vi har inte sparat på krutet.

Förutom att gästerna får äta hur mycket skaldjur de vill blir det musikunderhållning med Kalle Sellbrink, som spelar i sammanlagt sex timmar.

Inför förra sommaren gjordes uteserveringen om till en italiensk piazza, där napolitansk pizza serveras som komplement till kött- och fiskrätterna på menyn.

– Jag kan ingenting om pizza över huvud taget, men så visade det sig att Guldkringlan gör världens bästa pizzabottnar som de dessutom har vunnit pris för. Det samarbetet har gjort att det har varit möjligt. Och så har vi köpt in en italiensk pizzaugn som går upp till 500 grader.

undefined
Trappuppgången i hotellet har fräschats upp med nya tapeter. "Nu har vi renoverat det sista invändigt", säger Christian Ryning.
undefined
Även badrumsrenoveringarna på hotellet är nu klara. Det här badrummet finns i Majas svit.

Christian Ryning planerar inga större förändringar av uteserveringen i år, utan har samma koncept som förra sommaren. Däremot har det hänt en del inomhus på hotellet. Trappuppgången har tapetserats och de sista badrumsrenoveringarna är klara.

– Nu har vi renoverat det sista invändigt, så nu är insidan mer eller mindre färdig. Det är skönt.

Hur ser du på framtiden för hotellet?

– Hotellet går bra, så det är roligt att det snurrar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!