Hotellets storsatsning kom bort i tvätten

Hotellet lägger sin planerade storsatsning på is. Den tänkta satsningen på ett eget tvätteri slog fel och ett berg av tvätt kom emellan.

Christian Ryning berättar att satsningen läggs på is. Ett berg av tvätt och ett osäkert ekonomiskt läge gör att utbyggnadsplanerna läggs åt sidan.

Christian Ryning berättar att satsningen läggs på is. Ett berg av tvätt och ett osäkert ekonomiskt läge gör att utbyggnadsplanerna läggs åt sidan.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-08-03 05:00

Hotell Palace i Hultsfred och ett annat hotell i närområdet planerade att skapa ett gemensamt tvätteri. En halv miljon kronor investerades i en ny maskinpark. Men – när det kom till rekryteringen av sommarpersonal slog planerna slint.

– Ungdomar verkar inte vara intresserade av att mangla, säger Christian Ryning på Hotell Palace, som räknar med att han får lägga 10-15 timmar per dygn i tvättstugan. 

Dessutom tillkommer den tiden det tar att sköta hotellet och de många hotellgästerna. Just nu är det högtryck på hotellet. 

– Tanken är i grunden ganska bra, men eftersom det är svårt att hitta personal har det inte gått som det var tänkt.

Resultatet blir nu att den planerade storsatsningen inte blir av. I varje fall inte nu. Ett osäkert ekonomiskt läge spelar också in i sammanhanget.

– Råvarupriserna skenar på de råvaror vi har, säger Christian Ryning. Framförallt på fisk och skaldjur. Det tillsammans med stigande räntor gör att vi väljer att inte genomföra utbyggnaden nu. 

– Det är bättre att förvalta det vi redan har.

För en tid sedan köpte hotellet granntomten, och tanken var då att bygga ihop det gamla stallet med hotellet och på så vis skapa en större matsal och ett rymligare kök. Men som det ser ut nu får utbyggnaden vänta.

– Det är också frågan om vi skulle kunna bemanna den. Vi skulle behöva två kockar och serveringspersonal. Men det är väldigt svårt att hitta den kompetensen i branschen just nu, säger Christian Ryning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!