Hultsfred i topp med bränder i byggnader

Det brinner mer i Hultsfreds kommun än i andra kommuner. Enligt färsk statistik så har Hultsfred den femte högsta siffran i landet gällande bränder i byggnader.

Hultsfred2008-10-29 07:23

Sveriges Kommuner och Landsting presenterade under gårdagen en rapport där man har jämfört trygghet och säkerhet i landets 290 kommuner. I denna jämförelse har man bland annat titta på faktorer som brottslighet, responstid för Räddningstjänsten och antalet olyckor i kommunerna.

Många skorstensbränder
I de flesta fall placerar sig Hultsfreds kommun i mittenskiktet i denna statistik, men under en kolumn utmärker sig kommunen avsevärt, nämligen antalet utvecklade bränder i byggnader.
Den statistik som SKL har tagit fram visar att mellan åren 2002 och 2007 har det inträffat inte mindre än 1,62 utvecklade bränder per 1 000 invånare och år. Det är den femte högsta siffran i landet.
- Det har varit rätt så mycket bränder i kommunen med tanke på vår storlek. I genomsnitt har vi 45 bränder årligen i byggnader, berättar Torbjörn Rosenius, Räddningschef i Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om