Hultsfred sluter upp bakom polisen – hyllar närvaron

"Tack för att ni kämpar för att hålla Sverige tryggt." Hultsfreds kommun sluter upp bakom polisen, och vill visa att man tar sin del av ansvaret.

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att samarbete mellan kommun och polis är gott. Därför vill man visa sitt stöd för polisens arbete med gängvåld och nätverk.

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att samarbete mellan kommun och polis är gott. Därför vill man visa sitt stöd för polisens arbete med gängvåld och nätverk.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-06 18:00

Polisen gick ut på sin webb på fredagsmorgonen och konstaterade att "Våldsutvecklingen är synnerligen allvarlig" och så berättar man om flera händelser och grova våldsdåd med kopplingar till kriminella nätverk på olika platser i landet.

Samtidigt uppmanar polisen det övriga samhället att sluta upp i kampen mot våldet. Var och en på sitt sätt.

Politikerna i Hultsfreds kommun var inte sena att hoppa på tåget, och i ett brev till högsta polisledningen tackar man för att polisen ökat sin närvaro markant i kommunen. Och lovar samtidigt att ta sin del av ansvaret.

"Vi ser mycket allvarligt på det läge som Polisen och Sverige befinner sig i" skriver man. "Tack för att ni hörsammat våra önskemål om er viktiga närvaro i vår kommun".

 Kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) som båda undertecknat brevet lovar samtidigt att kommunen ska fortsätta att jobba med förebyggande verksamhet på olika sätt. Bland annat genom att man förstärkt sin egen säkerhetsorganisation senaste året. Men också genom samverkan genom olika förvaltningar.

– Vi har vårt resursteam där skolan och fritidsgården jobbar tillsammans med ungdomar som riskerar att komma fel, säger Rosander.

Förhållandet mellan polis och kommun är betydligt hjärtligare nu än för ett par år sedan, när Hultsfred protesterade kraftigt mot en försämrad polisnärvaro.

– Men nu har det blivit betydligt bättre, säger Rosander. Nu vill vi visa att vi ställer upp bakom polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!