Hultsfred tappade 154 invånare förra året

Den negativa befolkningsutvecklingen håller i sig för Hultsfreds kommun. Förra året tappade Hultsfreds kommun 154 invånare. Det är mest i länet. Den enda kommunen som kommer i närheten av de siffrorna är Västervik som tappat 145 invånare. Men då har man mer att "ta av".

Hultsfred2004-02-12 07:33

Statistiska Centralbyrån har presenterat de slutgiltiga siffrorna för befolkningsutvecklingen i landets kommuner under förra året. Det är ingen uppbygglig läsning, tycker kommunalrådet i Hultsfred, Bo Bergman.
- Men vi kämpar på så gott vi kan.
Det är framförallt två orsaker till kräftgången. Den viktigaste är att det föds för få barn i kommunen.
Men det är också oroande att inflyttningen till kommunen har minskat och att utflyttningen ökat.
- 2003 var det 745 personer som flyttade in i kommunen, säger Bo Bergman, och 800 som flyttade ut. Det ger ett underskott på 55 personer.
Året innan var det 765 personer som flyttade in i kommunen, medan 751 flyttade ut.
Att få hejd på befolkningsminskningen i kommunen är en av de viktigaste frågorna våra folkvalda har att jobba med just nu och i maktens korridorer har det grubblats en hel del på den frågan de senaste åren. För det är inget nytt problem det handlar om. Långt därifrån. Befolkningsminskningen har i princip pågått ända sedan kommunsammanslagningen 1971. Med undantag för några få år under högkonjunkturen i slutet på 1980-talet och vid några andra tillfällen.
Senast Hultsfreds kommun noterade en ökning i befolkningen var 1994.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!