Hultsfreds första kvinnliga brandman

Karina Gustafson från Virserum kommer att få det hett om öronen framöver, för hon är det senaste tillskottet till deltidsbrandkåren i Virserum. Och inte nog med det, utan hon är samtidigt kommunens första kvinnliga brandman.

Karina Gustafson är Hultsfreds kommuns första "brandkvinna".

Karina Gustafson är Hultsfreds kommuns första "brandkvinna".

Foto:

Hultsfred2010-04-17 04:05


Karina Gustafson har många strängar på sin lyra, för denna 39-åriga tvåbarnsmor är även utbildad grafiker och egen företagare inom friskvårdsbranschen.
Men nu har hon fått ett nytt hett uppdrag då hon kan skriva dit brandman på sitt visitkort. Det har nog inte riktigt sjunkit in i Karinas medvetande att hon nu ska bli deltidsbrandman i Virserum, för det har bara gått ett par dagar sedan hon fick det slutgiltiga testresultatet som innebar att hon kunde tacka ja till jobbet.
- Det känns faktiskt lite konstigt samtidigt som det är spännande, säger Karina Gustafson.
Det är nu snart sju år sedan som Karina och hennes man Sören packade bilen och flyttade från Danmark för att bosätta sig i Virserum där båda hade fått jobb på det lokala tryckeriet.
- Vi ville hitta nya utmaningar och beslutade oss för att flytta till Sverige och Småland. Vi har inte ångrat oss en sekund då vi trivs jättebra i Virserum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om