Hultsfreds första laddplats är invigd

Den första öppna laddplatsen för elbilar är på plats i Hultsfred. – Vi försöker leva som vi lär, säger företagets styrelseordförande Per Saveborn, som då tänker på att företaget jobbar hårt med sin miljöprofil.

Platschefen Roger Ivarsson och styrelseordförande Per Saveborn inviger den nya laddplatsen utanför Team Tejbrants fabrik i Hultsfred.

Platschefen Roger Ivarsson och styrelseordförande Per Saveborn inviger den nya laddplatsen utanför Team Tejbrants fabrik i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2017-06-02 11:22

Det här med laddningsplatser för elbilar är dock inget nytt för företaget, man har länge byggt väderskydd för dem. Inte sällan för export till Norge.

Men det är är första gången företaget sätter upp en egen laddningsplats. Och det är är den första i Hultsfreds tätort som är öppen även för allmänheten. Den är inkopplad till In Charge-konceptet och man kan betala laddningen antingen med en app i mobilen, eller med ett kort.

Kommunen är på gång med ett antal laddplatser, men projektet har inte rullat igång ännu.

– Vi vann den här laddaren, säger Per Saveborn, det var eljätten Vattenfall som hade en tävling i tidningen Dagens Industri och jag skrev några rader om varför vi ville ha en.

Och det funkade. Laddaren är på plats nu, inkopplad och klar. Och invigd, första kunden var förstås Per Saveborn själv, som åker i en laddhybridbil.

Att driva en laddstation för elbilar ligger ju på sätt och vis lite vid sidan av företagets gängse verksamhet. Men kanske ändå inte. Det finns en beröringspunkt och det är väderskydd.

Det är ju företagets paradprodukt. Tillsammans med gatumöbler av alla de slag. Allt från busshållplatser till cykelställ finns på listan. Och som sagt laddstationer.

– Vi arbetar helt och hållet med aluminiumprofiler, säger Per Saveborn, jag brukar likna dem vid legobitar som kan kombineras på olika sätt utan att man behöver skruva ihop dem.

Att man väljer aluminium beror också på att det är återbrukbart.

Med några olika designlinjer och en möjlighet att screentrycka på glas finns det näst intill obegränsade möjligheter att skapa personliga gatumöbler, som företaget vill kalla sina produkter.

Företaget har 60-talet anställda, varav hälften finns på fabriken i Hultsfred. Huvudkontoret ligger i Stockholm, med 15 anställda och de övriga är spridda över snart sagt hela Europa, där företaget har sin stora marknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om