Daniel från Hultsfred svensk mästare i poker

Sista given. Daniel Segerhjelm satt med två klöver på hand, en knekt och en dam. Men under spelets gång dök det upp en dam till och par i damer räckte för att ta hem spelet.

Daniel Segerhjelm från Hultsfred kan titulera sig svensk mästare i poker (Texas Hold'em) efter helgens SM-tävlingar i Bratislava, Slovakien. Par i damer räckte för att avgöra.

Daniel Segerhjelm från Hultsfred kan titulera sig svensk mästare i poker (Texas Hold'em) efter helgens SM-tävlingar i Bratislava, Slovakien. Par i damer räckte för att avgöra.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-08-23 19:00

Det kom att bli en spännande finalomgång när SM i Poker avgjordes i Bratislava. Vid finalbordet fanns Daniel Segerhjelm från Hulsfred med och efter tre timmas nervpirrande poker var det klart att han blev svensk mästare. 

– Till slut var det bara jag och en till kvar i spelet, berättar Daniel Segerhjelm. Först fick jag ett bra övertag, men han kom igen och tog över. Sedan lyckades jag vända en gång till.

Det blev damerna som fällde avgörandet. I sista handen satt han med par i damer och tog hem spelet.

Egentligen hade Daniel Segerhjelm inte vågat räkna med att gå så här långt i turneringen men det flöt på ordentligt och till slut blev det en totalseger.

undefined
Det gäller att ha tur med damerna. Inte minst i Poker-SM. Daniel satt med klöver dam på hand, när ruterdamen dök upp på bordet som fjärde kort.

Förstapriset i SM-turneringen blev 29 700 euro, alltså ganska precis 300 000 kronor.  

– Det kommer väl till pass, säger Daniel Segerhjelm. Vi har precis köpt ett hus, och vi ska ha barn inom kort. Så nog kommer pengarna att gå åt.

Daniel Segerhjelm berättar att det var 244 deltagare i turneringen från början men att fler och fler slogs ut under turneringens gång och till finalen var det bara åtta spelare kvar

Tävlingen ordnades av Svenska Pokerförbundet, men eftersom regelverket i Sverige bromsar, hålls SM-tävlingarna utomlands. Daniel har varit med i flera omgångar, både i Malta, Tallin och i Danmark. 

– Bratislava i Slovakien är ett nytt ställe, men det var bra, tycker Daniel Segerhjelm, som firade SM-vinsten med familjen och lite bubbel vid hemkomsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!