Hultsfredseleverna valde bort fjädrar med hänsyn till fåglarna

Den senaste tidens larmrapporter om att fåglarna ofta far illa för att vi ska få fjädrar till påskriset fick Lindblomskolan att tänka om. Band i alla de former och färger får istället symbolisera alla barnens olikheter.

Valde bort fjädrarna, med hänsyn till fåglarna. Istället smyckades Lindblomskolan med tygbitar, som fick symbolisera alla barnens olikheter. Foto: Charlotte Madestam

Valde bort fjädrarna, med hänsyn till fåglarna. Istället smyckades Lindblomskolan med tygbitar, som fick symbolisera alla barnens olikheter. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-04-01 13:40

Tanken var att skolan skulle pyntas med fjädrar, som starten på ett tio dagars långt värdegrundsarbete.

– Vi får vara ärliga och säga att vi trodde fjädrarna är syntetiska, men det är de tydligen inte vanligtvis, säger Annika Ekström, utomhuspedagog på Lindblomskolan tillsammans med Angelica Edén, som båda hade ansvaret för aktiviteten.

– Eftersom diskussionen framkommit att fåglarna far illa, både när de föds upp och när fjädrarna plockas, så ändrade vi oss och tänkte om.

Personalen och eleverna vill förstås inte att djuren ska fara illa, utan istället fick alla varsin tygbit att fästa på skolgården. Några var korta, andra långa, det fanns de som var smala, andra breda. I syfte att visa på olikheter, men att alla är lika mycket värda.

– Vi jobbar hela tiden aktivt för att skapa en större förståelse för varandra och att vi ska ta tillvara på våra olikheter när på vår skola, säger Annika Ekström. Det är viktigt att hela tiden jobba med det, när man är en så här stor skola med 565 elever som representerar 30-35 nationaliteter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!