Hultsfredsföretag fick mejlkonto kapat

Ett Hultsfredsföretag har fått sin mejl kapad. Det upptäcktes genom att flera företag hör av sig till Hultsfredsföretaget med frågor om fakturorna de fått på e-post. Fakturor som inte skickats från Hultsfredsföretaget.

Hultsfred2017-03-20 14:56

Vid en närmare granskning visar det sig att avsändaradressen stämmer, men namnet i adressen är helfalskt.

Den drabbade företagaren är förstås förtvivlad och arg över det som hänt.

– Det är flera företag runt om i landet som hört av sig till oss, säger han, och undrat över fakturor som de tror att vi har skickat. Men i de flesta fallen är det företag vi aldrig gjort affärer med.

Företagaren har förstås gjort en polisanmälan om händelsen.

– Det är en okänd gärningsman som utnyttjat företagets goda namn och rykte, säger Rolf Leander vid polisen i Hultsfred, som inte är speciellt förvånad.

– Det ramlar in massor med olika internetbluffar varje vecka, säger han, det finns ingen hejd på vad de kan hitta på för att lura folk. Så kan de sitta i badshorts någonstans i Thailand och håva in pengar.

Företagaren vill också varna för ett ännu fräckare tilltag, som en kollega i Hässleholm råkade ut för. Där har någon gått runt och vittjat brevlådor efter räkningar.

– Sedan har denne ångat upp kuverten, ändrat post och bankgironummer, för att sedan lägga tillbaka räkningen i brevlådan igen.

Så när räkningen är betald i laga ordning, hamnar pengarna någon helt annanstans. Ingen märker något utom den som blivit drabbad och som får en massa påminnelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!