Hultsfredskonstnär ställer ut på Liljevalchs - igen

För andra året i rad har Lars Isacssons verk blivit uttaget till Liljevalchs vårsalong. ”Det har jag inte råkat ut för förr”, skrattar han.

"Man blir förvånad varje gång" säger Lars Isacsson som även 2019 fick ställa ut sina kolteckningar på Liljevalchs vårsalong.

"Man blir förvånad varje gång" säger Lars Isacsson som även 2019 fick ställa ut sina kolteckningar på Liljevalchs vårsalong.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-20 14:00

Det är verket ”Jord och vatten” som ska hängas upp. Tavlan är en kolteckning på 1,3 gånger 1,8 meter och föreställer plogfåror med vatten.

– Jag tyckte att den hade ett fint uttryck, det brukar ju se ut så när man har plöjt om våren. Sen blev det någon sorts dramatik i formerna som uppstår, med jorden och vattnet. Det är en stark upplevelse av brukad mark, att se vattenfyllda diken på våren. Sen är det lite positivt också, säger han.

Konsten har varit med honom i nästan ett halvt sekel, och det är inte första gången han blir uttagen till vårsalongen.

– Jag har varit med sju-åtta gånger, sen har man ju inte sökt varje år. Det är jätteroligt att få vara med två år i rad. Och det är lite roligt att jag hade kolteckningar förra året också, så det kanske är ett vinnande koncept, säger Isacsson.

Av flera tusen inlämnade verk är det ett par hundra som blir uttagna. 

– Det betyder jättemycket, man blir förvånad varje gång man får vara med. Det känns speciellt – och är speciellt – att få vara med på salongen. 

Tavlan ska nu fraktas till Stockholm.

– Nu är problemet att få dit den, den är ju ganska stor. Men den kan skickas ihoprullad och monteras på plats, säger Isacsson.

Huruvida han själv kommer närvara fysiskt vet han ännu inte.

– Jag vet inte själv om jag kan åka och titta på det, man får se hur det blir. Läget förändras ju från dag till dag, men man får vara vid gott mod och hoppas att det går att genomföra, säger han.

Det är verket "Jord och vatten" som kommer hänga på Liljevalchs vårsalong 2021.
Det är verket "Jord och vatten" som kommer hänga på Liljevalchs vårsalong 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!