Det blev en silverplats i Dreamhack

"Det gick bra, men inte lika bra som förra gången." Lagledaren Christoffer Frick summerar Hultsfredsgängets insatser i Dreamhack.

Dreamhack på Elmia i Jönköping lockar tusentals deltagare. Och från Hultsfred kom E-sportprogrammet och tog en andraplats i sin turnering.

Dreamhack på Elmia i Jönköping lockar tusentals deltagare. Och från Hultsfred kom E-sportprogrammet och tog en andraplats i sin turnering.

Foto: Mikael Fritzon / TT

Hultsfred2022-06-22 16:00

Förra gången blev det seger. Den här gången fick gänget nöja sig med en andraplats efter många tuffa kamper på skärmarna.

I finalen mötte Hultsfredslaget det tyska laget Wartex E-sport bestående av idel svenska spelare, som dock visade sig vara strået vassare.

– Men vi har ett ungt lag, säger Christoffer Frick, och det var nog lite orutin som lyste igenom. 

– Det är så att vi försöker maxa våra insatser till ett visst klockslag, men lite strul och fördröjning gjorde att matchen kom i gång två timmar senare än planerat. Då hade våra spelare redan börjat bli trötta.

Laget som tävlade för Hultsfreds gymnasium, och E-sportprogrammet består av Albin Frick, Elis Karlsson, Dennis Ryberg, Linus Stahle, och Lowe Hellqvist. Deras huvuduppdrag i Dreamhack var givetvis att spela, men de hjälpte också till att marknadsföra skolan på jätteevenemanget med tusentals deltagare från hela Europa. Trots att de egentligen hade sommarlov.

– Totalt var det nio elever och en lärare på plats, säger Christoffer Frick, nyss hemkommen från Jönköping och Dreamhack.

Skolan har ett ganska bra facit från just Dreamhack. Tre gånger har man deltagit, och det har blivit två segrar, och nu blev det alltså en andraplats. 

Hultsfredsgänget har specialiserat sig på spelet Counterstrike, men Christoffer Frick berättar att på Dreamhack tävlas det i många andra spel också.

– I vår turnering var det 16 lag som deltog, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!