Hultsfredspolitiker utreds

En förundersökning om tjänstefel inleds nu efter att Hultsfreds kommun i vintras tog beslutet att inte ge försörjningsstöd åt nyanlända som flyttat till kommunen.

Hultsfred2017-06-05 15:48

Det är på grund av en överprövning som begärts av en privatperson som en förundersökning om tjänstefel nu ska tas upp av åklagarmyndigheten i Malmö.
– Jag tycker det är lite märkligt, men det får väl ha sin gång så får vi se hur det faller ut. Jag hade hoppats på större förståelse. Vi är ju en av de kommuner som tar emot flest nyanlända, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander till Sveriges Radio.

Privatpersonen gjorde en polisanmälan efter att Hultsfredskommun tagit beslutet att inte ge försörjningsstöd till nyanlända som flyttar till kommunen. Åklagarmyndigheten i Kalmar tog beslutet att inte driva ärendet vidare, men efter den nya begäran om överprovning ska en förundersökning nu öppnas.
– Men hade vi inte tagit det här beslutet hade vi brutit mot arbetsmiljölagen exempelvis. Vi riskerade att hela socialförvaltningen skulle gå hem sjukskrivna, vilket skulle få allvarliga konsekvenser för både hälsa och vår övriga verksamhet, säger Lars Rosander till Sveriges Radio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!