Nära tio jobb försvinner i husfabrikens konkurs

Närmare tio arbetstillfällen försvinner när husfabriken Constructio Huskomponenter AB i Hultfred begär sig själv i konkurs. Det kan Vimmerby Tidning nu avslöja.

Torgny Svensson, vd och ägare till Constructio Huskomponenter i Hultsfred bekräftar för Vimmerby Tidning att företaget begär sig själv i konkurs under fredagen.

Torgny Svensson, vd och ägare till Constructio Huskomponenter i Hultsfred bekräftar för Vimmerby Tidning att företaget begär sig själv i konkurs under fredagen.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-01-27 11:26

– Det är ett tråkigt beslut att ta, men det har tagit tvärstopp, säger vd Torgny Svensson till Vimmerby Tidning och bekräftar att en konkursansökan kommer att lämnas in till tingsrätten under fredagseftermiddagen.

– Jag har informerat personal och facket tidigare under dagen, säger Torgny Svensson.

Företaget har funnits sen 2012 och har tillverkat huskomponenter, men även hela hus i fabrik. Främst på legouppdrag åt andra tillverkare. Så sent som i somras lanserades det egna projektet Hultsfredsvillan i ett försök att klara en lågkonjunktur. Det hjälpte inte.

– Det har tagit tvärstopp. Vi har brist på ordrar på grund av det rådande konjunkturläget och vi inser att 2023 blir ett alltför tufft år för att kunna driva företaget vidare. Det är inget roligt beslut att fatta, men det finns inget alternativ, säger Torgny Svensson som tidigare under fredagen informerade de anställda som finns kvar och facket.

undefined
Åtta-nio arbetstillfällen försvinner i och med konkursen, enligt vd Torgny Svensson.

– Sammanlagt rör det sig om åtta-nio arbetstillfällen som försvinner. Några har droppat av efter jul, och i dag är vi fem, säger han.

Konkursansökan kommer att lämnas in till tingsrätten i Kalmar under fredagseftermiddagen.

– Det är vi själva som tar beslutet och står bakom begäran och vi har fullföljt alla våra åtaganden och levererat det vi ska och betalt det vi har att betala: Så ingen ska behöva bli drabbad på det viset, säger Torgny Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!