Husköpet: "Vi köper för att sälja vidare"

Det strategiska läget blev avgörande. När huset kom ut till försäljning slog kommunen till, för att säkra marken som ligger mellan Oredan och Sämjan.

Det lilla röda huset med sina två lägenheter har köpts av kommunen för 475 000 kronor. Anledningen är det strategiska läget mellan Oredan och Sämjan.

Det lilla röda huset med sina två lägenheter har köpts av kommunen för 475 000 kronor. Anledningen är det strategiska läget mellan Oredan och Sämjan.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-12-09 22:00

– Det gick snabbt, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Han berättar att partikollegan Tommy Rälg hittade annonsen om att huset var till salu i en tidning och på nästa möte togs frågan upp. På en vecka var affären klar. Det var snabba ryck för at försäkra sig om den här tomten.

– Vi betalar 475 000 kronor för huset, säger kommunalrådet lars Rosander (C).

Anledningen till det kommunala intresset för huset i fråga är det strategiska läget. Det ligger precis mitt emellan hyreshusen i kvarteret Oredan och Sämjan.

– Avsikten är att göra ett transportköp. Alltså att vi köper för att sälja vidare till AB Hultsfreds Bostäder, säger Lars Rosander.  

Vad som händer sedan är upp till styrelsen för bostadsbolaget att bestämma. Men det senaste året har det talats en hel del om att bygga nya centrumnära lägenheter. Men än så länge finns inga andra beslut än att köpa huset, var båda lägenheter är uthyrda.

– Vi har gjort den här affären i samråd med bostadsbolaget och dessordförande Åke Nilsson som också sitter med i arbetsutskottet, säger Lars Rosander vidare, vi köper huset för bostadsbolagets räkning och vi ser det som ett strategiskt förvärv.

Anledningen till kommunstyrelsens arbetsutskott blir inblandat alls i affären, är rent praktisk. Eftersom KSAU har möten oftare än bostadsbolaget valde man att gå in, för att snabba upp processen.

Säljare av huset är ett fastighetsbolag från Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!