Husrannsakan om mordförsök ledde till narkotikafynd

Polisen hittade en hel del narkotika i en bostad på en ort i Hultsfreds kommun under onsdagen, i samband med att man gjorde husrannsakan i ett annat ärende gällande mordförsök i Skåne.

En husrannsakan gjordes under onsdagsförmiddagen på en ort i Hultsfreds kommun.

En husrannsakan gjordes under onsdagsförmiddagen på en ort i Hultsfreds kommun.

Foto: TT

Hultsfred2022-01-20 10:26

Enligt Anders Hultman vid polisen, så fann man 97,9 gram cannabis, 49 tabletter tramadol och ytterligare 17 okända tabletter i en bostad som tillhör en man i 35-årsåldern. Mannen misstänks för narkotikabrott. 

Husrannsakan ska ha gjorts i mannens bostad på grund av kopplingar till ett annat ärende gällande ett mordförsök i Helsingborg, enligt Hultman.

Mordförsöket ska ha skett i söndags vid 6-tiden på morgonen. Enligt information på Polisens hemsida så ska mordförsöket bestått av att det har skett en skottlossning riktad mot en bostad. Ingen person ska ha anträffats skadad på platsen. Platsen för skottlossningen ska vara i Hittarp i Helsingborg. 

Cecilia Bengtsson är åklagare vid Helsingborgs åklagarkammare och leder förundersökningen i ärendet gällande mordförsöket. 

– Det jag kan säga är att det pågår en förundersökning gällande mordförsök. Det har suttit en person frihetsberövad men den är numera släppt. Misstankarna mot personen i fråga är inte avskrivna men förundersökningen befinner sig i ett inledande skede. 

Bengtsson vill varken dementera eller bekräfta att personen som suttit frihetsberövad är en man från Hultsfred.

– Jag vill inte gå in närmre på vem personen är. Jag kan inte heller gå in på vilka utredningsåtgärder som vidtagits. Men det har gjorts flera husrannsakningar i ärendet, säger Bengtsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!