HVB-hem blir förskola ­– igen

Förskolan i Ekeberg blev HVB-hem. Men nu ska det bli förskola igen. Hultsfreds Bostäder har fått bygglov för en ombyggnad och ändrad användning.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-10-29 16:00

Redan 1979 blev det förskola i lokalerna i hyreshuset. Men behovet minskade och förskolan lades ner. Ungefär samtidigt uppstod behov av ett kommunalt HVB-hem för ensamkommande och då byggdes lokalerna om.

Nu finns inte längre det behovet. Däremot har behovet av förskoleplatser formligen exploderat det senaste året. Det blir då dags för en ny ombyggnad. Det blir på något vis väldigt tydligt att tiderna förändras.

Miljö- och byggnadsnämnden ger bygglov för den här satsningen. Trots att det egentligen strider mot detaljplanen i området, som säger att det ska vara bostäder här.

Men – eftersom det varit förskola här tidigare, är nämnden redo att göra ett avsteg trots att det inte direkt handlar om någon liten avvikelse.

Nämnden bedömer också att en förskola här inte kommer att betyda någon olägenhet för de kringboende.

Totalt handlar det om en yta på 350 kvadratmeter i hyreshuset som nu återigen kommer att förvandlas till förskola, vilket självklart medför en förändringar i planlösningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!