I jultider ökar risken för brand

Vid juletider tänder vi fler ljus än vad vi gör på resten av hela året. Det ökar därför risken för brand och gör det extra viktigt att man håller koll på ljusen och ser till att brandvarnarna i hemmet fungerar. Första advent var det batteribytardagen som räddningstjänsten i Mörlunda valde att uppmärksamma utanför affären Sundbergs i Mörlunda.

Besökarna fick testa att släcka en eld på en skärm med hjälp av en brandsläckare, vilket var en stor utmaning för många.

Besökarna fick testa att släcka en eld på en skärm med hjälp av en brandsläckare, vilket var en stor utmaning för många.

Foto:

Hultsfred2014-12-01 07:38


Under lördagen stod brandmannen Thomas Nilsson och Styrkeledaren Geijer Karlsson utanför affären Sundbergs i Mörlunda.
Deras uppgift var att informera om batteribytardagen som förekommer första advent varje år. Det är en dag då man ser över om batterierna i brandvarnarna fungerar. Många kom och var nyfikna om den information de delade med sig av. Men många missuppfattade till en början deras syfte till varför de var där.
- Många har trott att vi säljer brandsläckare, säger Thomas och skrattar.

Besökare fick testa att släcka eld
Under dagen delade de även med sig av information om brandskydd i hemmet och säkerhet i allmänhet för besökarna. De fick också prova på hur det känns att släcka en eld på en skärm med hjälp av en brandsläckare. Det visade sig vara betydligt mycket svårare än de först trott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om