I Silverdalen är huset tomt - i Göteborg hyrs allt ut

I nästa vecka plockas hela hyreshuset ner och fraktas iväg till Olofstorp, strax utanför Göteborg, där Mariannelundsföretaget Bruzahem AB är i full färd att bygga ett helt bostadsområde.

Trots att huset står kvar i Silverdalen, är det redan uthyrt. Göteborgarna står i kö efter hyreslägenheter från Småland.

Trots att huset står kvar i Silverdalen, är det redan uthyrt. Göteborgarna står i kö efter hyreslägenheter från Småland.

Foto:

Hultsfred2003-01-24 07:26

Hyreshus från Silverdalen, Bruzaholm, Hjältevad och Mariannelund ska få nytt liv på västkusten.
Hyreshuset i Silverdalen är fullbokat. I Göteborg!
I nästa vecka kommer huset att monteras ner i delar och fraktas iväg till Olofstorp, 15 minuters väg från city.
- Ett av husen är redan på plats, inflyttat och klart, säger Markus Kyllenbeck, vd i Bruzahem AB. Det här andra huset är redan uthyrt, alla tolv lägenheterna.

Mariannelundsföretaget Bruzahem AB har tagit det lite annorlunda initiativet att helt enkelt montera ner tomma hyreshus i Småland och köra dem till Göteborg där efterfrågan på hyreslägenheter är en helt annan.
Därför har staten beslutat att gå in med ett stimulansbidrag motsvarande cirka 96 000 kronor per lägenhet som byggs i Göteborgsområdet.
- Ja, säger Kyllenbeck, i dag byggs det nästan bara bostadsrätter i storstadsområdena. Det är brist på hyresrätter.
För att få del i det här stimulansbidraget har Bruzahem, genom sitt nya bolag i Göteborg, tecknat ett avtal som säger att de här nya lägenheterna inte kan omvandlas till bostadsrätter i framtiden. De är och ska förbli hyresrätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!