IAC förväxlas med konkursbolag: "Absolut inte vi"

IAC har ansökt om konkurs, men det handlar inte om koncernen med verksamhet i bland annat Hultsfred. "Alla våra bolag är friska", säger Dan Nilsson, vd för International Aluminium Casting.

"Det är jättelätt att förväxla oss", säger Dan Nilsson som uppger att gjuteriföretaget IAC inte har någon koppling till konkursbolaget med samma namn.

"Det är jättelätt att förväxla oss", säger Dan Nilsson som uppger att gjuteriföretaget IAC inte har någon koppling till konkursbolaget med samma namn.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-06-27 10:28

På torsdagsmorgonen kom nyheten att fordonskomponentföretaget IAC Group Sweden, med omkring 1 400 anställda i Sverige, ansökt om konkurs.

– Det är jättebeklagligt för dem, men det är absolut inte vi, säger Dan Nilsson.

Har ni någon koppling till dem?

– Nej, ingenting. Vi säljer inget till dem, vi köper inget av dem. Den enda kopplingen är att vi har samma förkortning. Vi står för International Aluminium Casting. De står för International Automotive Components.

Efter att IAC Group Sweden skickat ut ett pressmeddelande om konkursen blev Dan Nilsson uppringd av både SVT och Sveriges Radio.

– Det är jättelätt att förväxla oss.

Enligt TT har konkursbolaget, som har stora skatteskulder, verksamhet i främst Färgelanda, Skara och Göteborg.

International Aluminium Casting, som firade 100-årsjubileum 2022, har sina svenska fabriker i Hultsfred, Ankarsrum, Gredby och Tenhult.

– Hultsfred är fortsatt vår största fabrik som går väldigt bra, säger Dan Nilsson.

De senaste åren har Hultsfredsfabriken, som i dagsläget har 104 anställda, gjort stora investeringar och nyanställt personal. Och nu finns planer på att bygga ut lokalerna.

– Vi har skickat in bygglovsansökan för två veckor sedan för att expandera lokaliteterna med 10 000 kvadratmeter i riktning mot Vimmerby.

När siktar ni på att genomföra utbyggnaden?

– Får vi bygglovet ska vi dra igång direkt, och då siktar vi på att byggnaden ska vara klar om ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!