"Ibbe" försöker hjälpa Mihret och Samiel

I april fick Abrahim "Ibbe" Jabateh beskedet att han fått uppehållstillstånd i Sverige, efter att ha levt med ett utvisningsbeslut i cirka två år. Hans vänner startade två facebooksidor, varav en, "Låt Ibbe stanna", har över 53000 gilla-markeringar. Nu används sidan för att försöka hjälpa syskonen Mihret och Samiel i Storebro.

Abrahim "Ibbe" Jabateh har haft uppehållstillstånd sedan april.

Abrahim "Ibbe" Jabateh har haft uppehållstillstånd sedan april.

Foto:

Hultsfred2014-08-08 06:12


I solskenet i trädgården vid huset i Silverdalen sitter Ibbe Jabateh. I april i år fick han reda på att han får uppehållstillstånd i Sverige, efter att ha kämpat länge mot ett utvisningsbeslut. Hans historia väckte stort engagemang i hela Sverige.

Känner igen sig
Han säger att han känner igen sig i de utvisningshotade syskonen Mihret och Samiel från Etiopien.
- Fast de har inte bott här så länge, så de är inte riktigt i min situation, men deras historia låter nästan som min, med deras farbror som lämnade dem, säger Ibbe Jabateh.
Facebooksidan "Låt Ibbe stanna" skapades av en vän till Ibbe Jabateh i Stockholm och har över 53000 gilla-markeringar. Tjejen som skapade sidan frågade om hon fick byta namn på den för att hjälpa syskonen i Storebro, men det gick inte, så istället lade hon upp bilder på dem på sidan.
- Det är en stor sida, så jag hoppas det kan hjälpa dem, säger Ibbe Jabateh.
Ibbe har också träffat syskonen i Storebro.
- Det jag kan göra är ju att prata med dem och visa att jag förstår dem. Och mina föräldrar förstår hur deras fosterföräldrar har det. De behöver ha tur, som jag hade, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om