Idémöte om framtidens äldreboende

Virserum invests Carl Samuelson och konsthallens Henrik Teleman vill bygga komfortboende för äldre på den centralt belägna Maden.

Virserum Invests Carl Samuelson och konsthallens Henrik Teleman vill bygga komfortboende på Maden i Virserum.

Virserum Invests Carl Samuelson och konsthallens Henrik Teleman vill bygga komfortboende på Maden i Virserum.

Foto:

Hultsfred2011-04-13 06:16


En idé herrarna presenterade när kommunledningen tillsammans med tjänstemän och socialnämndens presidium besökte Virserum och Dackestop för att hålla ett idémöte med allmänheten om framtidens äldreboende på orten.
Ett 70-tal personer hade kommit till Dackestop för att vara med och diskutera framtidens äldreboende i Virserum.
Under mötet återuppväckte Carl Samuelson sin idé om att bygga små och moderna seniorboenden på Maden intill Virserumsån.
Redan 2008 presenterade Samuelson förslaget för kommunledningen, men tiden var inte mogen för projektet vid den tidpunkten.
Men nu vädrar han åter morgonluft och tillsammans med Virserums konsthall planerar man nu att arrangera en tävling för småländska hustillverkare som ska ta fram billiga och funktionella bostäder.

Tävlingsbidrag
-Tävlingsbidragen kommer att presenteras under utställningen TRÄ 2013 där en jury kommer att utse en vinnare. Kriterierna för radhusen är att de ska byggas i trä, vara moderna, snygga och miljövänliga, säger Henrik Teleman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om