Hos Annika premiäröppnar i nya lokalerna

Efter mycket slit och en del motgångar med elbrist och problem med ombyggnationen slår Hos Annika upp portarna för sugna premiärgäster på fredagen 10 november.

När predikstolen togs ned blev podiet i stället ett område som kan användas som scen. Här kommer banden att hålla till när de uppträder.

När predikstolen togs ned blev podiet i stället ett område som kan användas som scen. Här kommer banden att hålla till när de uppträder.

Foto: Anders J Andersson

Hultsfred2023-11-10 16:52

En del har säkert oroat sig över vad som skulle hända med det gamla missionshuset på Storgatan. Men Annika Stagård har renoverat byggnaden varsamt. Samlingssalen är i stort oförändrad men har bland annat fått ny belysning och nytt möblemang.

Där altartavlan satt är det nu naket tomt men där funderar hon på att montera en projektorduk som till vardags döljs bakom ett draperi.

Podiet kommer framöver att utgöra scen för alla de artister och ståuppare som hon bokat in framöver. Hon vill inte avslöja vilka det blir.

– Underhållningen kommer att bli sådant som många känner igen och är lätt att lyssna på, berättar Annika Stagård.

undefined
Den gamla samlingssalen är i stort oförändrad förutom ny möblering. Utöver det ny belysning och nya gardiner. Där altartavlan satt funderar Annika Stagård på att sätta upp projektorduk som till vardags döljs av draperi av samma typ av tyg som gardinerna.

Källarvåningen som tidigare var uppställningsplats av diverse saker, har genomgått en totalrenovering. Allt är nymålat, ny bardisk, nytt kök och ny gästtoalett. Hela byggnaden har fått helt ny ventilation.

Ett av problemen under resans gång är att huvudsäkringen bara var på 16 ampere. Det räcker kanske till ett privathushåll men knappast till ett restaurangkök. När installationsarbetet av elen nu börjar bli klart har den kunnat höjas till 25 ampere men mer kommer.

– På måndag börjar de gräva ned en ny elkabel.

Då höjs huvudsäkringen till mer lämpade 63 ampere. Vid invigningen har hon fått anpassa maten till vad som fungerar med den begränsade elen.

– Jag måste planera maten utifrån hur mycket elen håller. Vi har testkört nu och provar alla värmeskåp inför premiären.

Premiärkvällen erbjuds det trerättersmiddag och underhållning med bland annat trubaduren Per Backstad från Vimmerby.

undefined
Annika Stagård ska försöka få liv i den gamla radiogrammofonen som är arvegods från farmor och farfar.

Möblemanget i salen är mycket arvegodsmöbler berättar Annika Stagård.

– Man ska känna sig hemma när man är här. Det speglar också maten jag lagar, det är rejäl mat med mycket grädde och gott, säger Annika Stagård med ett varmt skratt.

Restaurangköket har hon köpt begagnat från Smedjan i Västervik.

undefined
Anette Andersson är restaurangbiträde Hos Annika. Här fixar hon med kaffemaskinen.

Från slutet av januari kommer Hos Annika ha öppet för lunch på tisdagar och på torsdagar blir det after work. 

Utöver det kommer Hos Annika att ha olika evenemang främst på fredagar men också lördagar. Det blir både stand-up och showkvällar. 

Totalt finns det 75 platser när över- och nedervåning räknas samman. Vid premiären är det totalt sju personer som jobbar inklusive Annika själv och hennes man Fredrik Eirasson.

undefined
Nedervåningen har genomgått en total renovering. Nytt kök, ny gästtoalett, ny inredning till serveringsutrymmet, ny bardisk och ny ventilation i hela byggnaden.
undefined
Det gamla missionshuset på Storgatan i Hultsfred har förvandlats till en restaurang med konferensmöjligheter. En del detaljer återstår ännu som plattsättning vid entrén.
Annika Stagård visar upp den gamla predikstolen som tagits loss från sin gamla plats och fått hjul. Nu kommer den till användning på andra sätt.
Annika Stagård visar upp den gamla predikstolen som tagits loss från sin gamla plats och fått hjul. Nu kommer den till användning på andra sätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!