Inbrott och skadegörelse i ishallen i natt

När vaktmästaren skulle öppna ishallen i morse möttes han av en sorglig syn. Ytterdörren var uppbruten och inne i hallen har någon eller några ägnat sig åt omfattande skadegörelse i natt och även tillgripit en del saker.

Ordföranden för Virserums SGF, hans-Erik Karlsson, kan konstatera att ishallen haft ytterligare ett inbrott med omfattande skadegörelse.

Ordföranden för Virserums SGF, hans-Erik Karlsson, kan konstatera att ishallen haft ytterligare ett inbrott med omfattande skadegörelse.

Foto: Olof Carlsson

Hultsfred2017-10-15 08:37

Söndagsmorgon är detsamma som allmänhetens åkning i Virserums ishall, men den här morgonen blev annorlunda.

För när vaktmästaren kom och skulle låsa upp ishallen var den redan öppen. Ytterdörren stod på vid gavel och inne i ishallen var skadegörelsen stor.
Fönster var krossade, bland annat in till ett omklädningsrum samt en kiosklucka i serveringen. Dessutom var dörren in till vaktmästarnas kontor uppbruten, liksom en dörr till förrådet där låneutrustning förvarades. Här har förövarna fått med sig en hittills okänd mängd ishockeyutrustning.

Utöver detta har en bärbar dator tillgripits. En mer omfattande inventering ska nu göras för att se om något ytterligare saknas.

- De borde ha lärt sig nu att det inte finns något att stjäla i ishallen. Vi förvarar aldrig någonting av värde här, säger VSGF:s ordförande Hans-Erik Karlsson.

- Jag uppskattar att det kommer kosta omkring 30 000 kronor att reparera efter skadegörelsen, säger han.

Nattens inbrott var det tredje på kort tid i Virserums ishall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om