Inbrottsvåg: "Mycket extra arbete för oss att röja upp"

En inbrottsvåg rullade över Hultsfred i helgen. Förutom Hultsfreds strandcamping, drabbades Christer Gustavssons Entreprenad, scoutstugan och dressinstationen.

Dressinstationen vid Björkudd drabbades också. Svenne Rudén och Bengt Karlsson hjälps åt att bära ut det förstörda gallret.

Dressinstationen vid Björkudd drabbades också. Svenne Rudén och Bengt Karlsson hjälps åt att bära ut det förstörda gallret.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-08 12:46

Det kom att bli en minst sagt stökig helg i Hultsfred med flera inbrott, skadegörelse, äggkastning och andra stölder. 

Hos Hultsfreds Strandcamping tog sig natten till söndagen gärningspersonen in genom att krossa en ruta till receptionen med hjälp av glassgubbens cementfot. Väl inne i receptionen har man sedan försett sig med 80 burkar läsk och en mängd chokladkakor. Dessutom stals en dator från kontoret.

Tydligen har man också försökt bryta upp dörren, men misslyckats, resultatet blev bara några brytmärken.

– Det har skapat mycket extra arbete för oss att röja upp och reparera, säger Rickard Hägglund som driver campingen tillsammans med sambon Erica Hammarlund.

Christer Gustavssons entreprenad har också haft påhälsning. Ett inbrott som ställde till med stora problem för företaget, och med att nycklar till företagets fordon stals. Dessutom försvann en avståndsmätare och hörselskydd.

– Bland annat till vår lastbil, säger Christoffer Gustafsson på företaget.

Lastbilen, som är viktig i verksamheten, måste bärgas från platsen för att få nytt tändningslås.

– Här krossades en ruta till personalrummet, berättar Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. En cementplatta hade kastats in och det låg glas överallt.

Smalspårsföreningens dressinstatonen har också drabbats av inbrott.

– De har tydligen fått jobba hårt för att komma in i vår caféstuga, säger Svenne Rudén som tillsammans med Bengt Karlsson höll på att röja upp. 

– De krossade en ruta och sedan har de tydligen sparkat loss gallret vi hade för fönstret.

Men bytet blev magert. Minst sagt. I dessa coronatider håller caféet stängt och här fanns inget att hämta. Kylar och frysar var tomma. Dessutom hade högarna med informationsmaterial spridit ut över hela lokalen, och det skapade ett omfattande arbete

Däremot blev skadegörelsen omfattande. Svenne Rudén visar det krokiga gallret som satt för fönstret, och hela fönsterfodret som slitits loss. 

Även scoutstugan har drabbats av inbrott nu i helgen. Här har gärningsmännen rotat runt ordentligt och ställt till med stor oreda.

– Det verkar dock inte som om något har blivit stulet här, säger Anders Hultman, så vi rubricerar det som försök till stöld.

Polisen har också fått in en rad anmälningar om skadegörelse. Någon har kastat ägg mot både hus och bilar under helgen. I ett fall är det sex ägg som kletat ner ett fönster.

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund drabbades av inbrott på Hultsfreds Strandcamping. En dator, läsk och choklad blev bytet.
Rickard Hägglund och Erica Hammarlund drabbades av inbrott på Hultsfreds Strandcamping. En dator, läsk och choklad blev bytet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!