Indianentusiaster på träff i Vena

Den som gillar vrålet av en riktig motorcykelmotor fick mycket att lyssna på i Vena i helgen. Då återkom nämligen Svenska Indiansällskapet till grundaren Oscar Hedströms hemtrakter.

Lite regn var inget som avskräckte gänget med Indianåkare.

Lite regn var inget som avskräckte gänget med Indianåkare.

Foto:

Hultsfred2014-09-01 07:05


Oscar Hedström från Lönneberga utvandrade till Amerika 1880, och i det stora landet i väster var han med och grundade motorcykelmärket Indian.
I helgen träffades Indianentusiaster inte långt från hans födelseort, nämligen i Vena.
-Vi har en höstträff varje år på olika ställen, och vi brukar vara en 20-40 stycken, säger Lasse Sommansson från Hultsfred.
Även om han för tillfället kör japanskt själv, så har han alltid varit svag för Indian-motorcyklar, och har ägt egna tidigare.
- När jag var 10-12 år gammal såg jag en Indian i en film, och det var det häftigaste jag hade sett. Alla mina kompisar ville ha en Harley, men jag var helt inne på Indian. Sedan flyttade jag ner hit, och då blev det ju extra roligt, eftersom grundaren är från trakterna, säger Lasse Sommansson.
Indian-motorcyklarna slutade tillverkas 1953, och efter några återupplivningsförsök har de börjat tillverkas aktivt igen de senaste två åren.
- Det är roligt, i år har vi både nya cyklar från i år och någon som är original från 30-talet med på träffen, säger Lasse Sommansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om