Informerade om förbifart

Bygget av förbifart Målilla börjar nu sakta men säkert komma i gång och i samband med det bjöd Trafikverket in till ett informationsmöte på Hotell Moliljan där man bland annat presenterade ansvarig personal på plats och tidsplanen för bygget.

Arbetsledare David Karlsson, platschef Kenneth Zeed och projektledare Magne Holm informerade om bygget av förbifart Målilla.

Arbetsledare David Karlsson, platschef Kenneth Zeed och projektledare Magne Holm informerade om bygget av förbifart Målilla.

Foto:

Hultsfred2011-02-03 07:30


Det har nu gått ett par veckor sedan de första grävmaskinerna anlände till Målilla för att påbörja bygget av den tre kilometer långa vägsträckan norr om kyrkbyn med två nya broar och två rondeller.
Konferensrummet på Moliljan var fylld till sista plats när Trafikverket presenterade hur arbetet ska genomföras under de närmaste tio månaderna.

Många frågor
Den som höll i mötet var projektledare Magne Holm som i sin tur bjudit in personal från entreprenören Skanska som informerade om sitt arbete och svarade på frågor från åhörarna.
Bland annat ville åhörarna veta var bullervallar skulle sättas upp, om det ska byggas några parkeringsfickor längs med den nya sträckan och om det möjligtvis går att få ned bullernivån i rondellen vid Konsum.
Trafikverket och Skanska kunde svara på merparten av åhörarnas frågor och bland annat kunde de informera om att det inte blir några parkeringsfickor längs med den nya sträckan och att bullernivån i rondellen förhoppningsvis kommer att bli lägre då man kommer tvinga ned hastigheten genom att smalna av infarterna till cirkulationsplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om