"Ingen ska behöva jobba mindre än 80 procent"

Alla anställda inom omsorgen kommer få rätt till minst 80 procents sysselsättningsgrad, om Socialdemokraterna och Vänsterpartiet får förnyat förtroende i kommunen efter höstens val. - Det känns viktigt att satsa på den personal vi har i kommunen och speciellt på de kvinnodominerade arbetsplatserna, säger kommunalrådet Kira Berg (s).

Hultsfred2010-06-04 06:19

Representanter från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kommunal besökte under gårdagen Ekliden i Virserum där de träffade personal inom hemtjänsten för att presentera sitt förslag angående ökad sysselsättningsgrad för anställda inom omsorgen.

Positiv respons
Responsen från hemtjänstpersonalen i Virserum var överlag positiv och vid en handuppräckning visade sig att närmare hälften av de anställda var intresserade av att gå upp i tjänst om möjligheten ges.
- Det här har vi väntat på länge, för jag har velat gå upp i tjänst i många år. Jag tar hellre det här än att vi får arbetskläder, säger Lena Berisson, anställd inom hemtjänsten.
Idag har kommunen 480 anställda inom omsorgen och nästan 80 procent jobbar deltid med en tjänstgöringsgrad på mellan 50 till 95 procent.
Kommunen har genomfört en undersökning som visar att 45 procent av de deltidsanställda önskar öka sin tjänstgöring till minst 80 procent.
- Att öka sysselsättningsgraden är en nödvändighet idag för att få tag på personal, säger Lennart Beijer (v).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om