Inget besked om amulansen

Ambulanserna i Virserum och Hultsfred är på nytt hotade. Åter igen har tjänstemän i landstingshuset i Kalmar lagt fram ett förslag om flytt till Målilla. Men något beslut blev det inte vid gårdagens sammanträde.

Hultsfred2009-05-13 06:17

- Vi hade förväntat oss att få se majoritetens förslag till besparingar under tisdagens möte, istället fick vi besked att man fortfarande inte är klara, säger Christer Jonsson, (c) vice ordförande i landstingsstyrelsen.
Men enligt honom kan det finnas skäl till oro i ambulansfrågan.
Något som sossarnas Peter Högberg bestämt slår ifrån sig.
- Det är än en gång Anders Anderson (kd) som skriker "vargen kommer", säger han. Men ingen varg kommer.

Många turer
Turerna har varit många gällande ambulansens vara eller icke vara både i Virserum och Hultsfred.
Så sent som i höstas kom ett förslag från landstingets revisorer om att flytta ambulanserna till Målilla där en ny station skulle byggas.
Men politikerna gillade inte det lagda förslaget utan kastade det i soptunnan och försäkrade samtidigt att stationerna inte var hotade inom den närmaste framtiden.
Samtidigt lovade man väljarna att ambulansen i Virserum skulle flyttas från vårdcentralen till ortens brandstation för att bättre möta framtida krav.
Därför trodde de flesta att frågan nu var avgjord en gång för alla och att ambulanserna nu var säkrade.

Stora underskott
Men vår tidning kunde i början av februari avslöja att landstinget var på väg att backa ur överenskommelsen med Hultsfreds kommun om att flytta ambulansen till brandstationen.
När detta besked kom var det många som började ana ugglor i mossen och mycket riktigt har tjänstemän i landstingshuset åter fiskat upp förslaget ur sopptunnan då landstinget beräknas gå med flera hundra miljoner back under de närmaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om