Inget beslut om framtiden för Knektagården

Socialnämnden tog ett beslut om framtiden för äldreboendet Knektagården. Men ändå inte. Efter missförstånd vid beslutet kommer frågan att tas upp igen.

Knektagårdens framtid granskas. Det togs ett beslut i socialnämnden, men det ska tas igen. Det blev ett misförstånd vid behandlingen.

Knektagårdens framtid granskas. Det togs ett beslut i socialnämnden, men det ska tas igen. Det blev ett misförstånd vid behandlingen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-19 10:00

– Det kommer att bli redan vid nästa sammanträde, säger ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

En arbetsgrupp har jobbat med att utreda hur lokalerna vid Knektagården ska används i en framtid när äldreomsorgsutbyggnaden är klar. Ett förslag har tagits fram och målet var att fatta beslut enligt förslaget som jobbats fram.

Men Sverigedemokraternas tjänstgörande ledamot i nämnden lämnade in ett dokument, med krav åt återremiss och en fördjupad utredning, som tog hänsyn till att Knektagården läge med närhet till djur och natur skulle spela en större roll i äldreomsorgen även i framtiden.

– Då tog jag fram ett kompromissförslag, säger Pettersson, och det missuppfattades av ledamoten som trodde att frågan skickats tillbaka. 

Så för att alla ska vara med på banan kommer frågan att tas upp igen på nästa sammanträde. 

– Vårt uppdrag från kommunstyrelsen, säger andre vice ordförande Jonny Bengtsson (S) var att se om föreningen Trygga hem skulle köpa Knektagården också. Men vi kom fram till att den ska vara kvar i kommunal ägo.

Socialnämnden har som ambition att ingen äldreomsorg ska finnas på Knektagården. I stället ska de boende flytta över till Lindgården, så snart det låter sig göras efter den planerade ombyggnaden. Men enligt förslaget till framtida lokalanvändning kommer det ändå att bli verksamhet kvar här. 

Bland annat ska man titta på möjligheten att bygga nya lokaler för gruppboendet på Gränsgatan, som behöver nya lägenheter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!