Inte aktuellt att stänga av några områden i helgen

Kommunen kommer inte att stänga av några områden inför Valborgsmässohelgen. " Vi litar på att invånarna följer de nya restriktionerna".

Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i kommunen berättar bilbioteket kommer att fortsätta ta emot förbokade besök. Det påverkas inte av de nya restriktionerna.

Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i kommunen berättar bilbioteket kommer att fortsätta ta emot förbokade besök. Det påverkas inte av de nya restriktionerna.

Foto: Haris Dreco

Hultsfred2021-04-28 13:00

Det säger kommunalarådet Lars Rosander (C) som inte tror att det ska bli nödvändigt med några hårda nypor för att undvika folksamlingar i helgen.

– Jag vet om att det gjorts på flera håll i landet, säger han. Men vi har inte tagit några sådana beslut. Vi utgår från att invånarna tar sitt ansvar och hörsammar restriktionerna.

Häromdagen skärptes restriktionerna ytterligare i hela länet. Men Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i Hultsfred, inte att det påverkar verksamheten i någon större utsträckning, eftersom det mesta redan är nedstängt. 

– Vi har inte haft våra gym öppna sedan i höstas, säger han, och det har heller inte varit några seniorträningar i våra hallar. Vi har heller inte tagit emot några bokningar från allmänheten.

Så sent som i förra veckan började dock biblioteken i Hultsfred och Virserum ta emot förbokade besök, om än under strängt kontrollerade former. 

– Det kommer vi att fortsätta med, säger Tommy Svensson Pöder. Eftersom det är möjligt att boka sin sig ensam i biblioteket bedömer vi att det är smittsäkert.

Han följer utvecklingen noga, och skulle det visa sig vara nödvändigt framöver, är han beredd att vidta de åtgärder som behövs och som krävs. Exempelvis om det skulle visa sig bli folksamlingar på exempelvis badstränderna i sommar, så kan det bli aktuellt att stänga dem.

– Vi ser vecka för vecka hur vi ska göra framöver, säger han.

Och tills vidare hålls utomhusanläggningarna öppna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!