Invånarna i Hultsfred minst nöjda i hela Sverige

Hultsfred kommun är nummer ett bland de minst nöjda i en sammanställning om Sveriges lyckligaste kommuner.

Hultsfred2017-06-08 08:52

Nöjdhetsindexen gjord av Jonna Richardsson, doktorand i nationalekonomi, och professor Charlotta Mellander urskiljer vilka platser i Sverige där människor är nöjdast med sina liv. I sammanställningen hamnar Hultsfred kommun på topp bland de minst nöjda.

Jonna Richardsson skriver på bloggen Verikals att ”Individer som känner högre tillit till sina grannar och som är nöjdare med den offentliga servicen i kommunen där de bor är i högre utsträckning nöjdare med sina liv.” Tvärt om pekar undersökningen på att människor känner sig minst nöjda i små kommuner där medianlönen är lägre än landets medel, där befolkningstätheten är låg och där arbetslösheten är hög.

Sammanställningen gäller år 2013 till 2015 och är baserad på svaren från undersökningsorganisationen SOM-institutets enkätfråga ”Hur nöjd är du på det hela taget med ditt liv?”. Frågan kunde besvaras med värden 1 till 4, där 1 står för ”inte alls nöjd” och 4 för ”mycket nöjd”. Hultsfred var den minst nöjda kommunen med ett värde på 2,97 och Öckerö den mest nöjda med ett värde på 3,67.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!