Invasion i hembygdsparken för att hylla de gamla åkdonen

Det blev en jättefest för Farfars Fordon. Över 160 bilar, nytt rekord i antal motorcyklar och framfrallt, massor av besökare som tog tillfället i akt att njuta av kvällssol och gamla fordon i Hultsfreds hembygdspark. Redan långt innan utsatt tid började de första besökarna rulla in i parken, och det blev snart fullt mellan stugorna och bilarna fyllde på ute på Pampasgräsmattan.

35 mopeder av olika skick och fason fanns att se på utställningen. Och det var många nostalgiska minnen som kom tillbaka för publiken.

35 mopeder av olika skick och fason fanns att se på utställningen. Och det var många nostalgiska minnen som kom tillbaka för publiken.

Foto:

Hultsfred2017-06-04 08:00

Från en stor lastbil intill gärdesgården hördes musik, flaket fick tjänstgöra som scen, där ett gäng tjejer inledde med en fartfylld dansshow, innan de släppte fram Kommunal Musikskolan som tagit som tradition att avsluta terminen med konsert just här på Farfars Fordon.

– Vi är verkligen jättenöjda, säger festgeneralen Thorbjörn Svahn som är ordförande i arrangerande Veteranfordonssektionen i Hembygdsföreningen. Det kunde inte vara bättre. Massor av fordon, massor av besökare och publik. Hela området var fyllt. Det kan inte bättre bli.

I årets upplaga av Fest för Farfars Fordon kunde arrangörerna räkna in 165 bilar, stora som små och alla upptänkliga fasoner och modeller. till det kommer dessutom 82 motorcyklar, 35 mopeder plus en lastbil, en gokart och tre traktorer. Och så en tändkulemotor från Målilla som stod och tuffade kvällen lång.

Det visade sig också bli en osedvanligt trygg tillställning. Räddningstjänsten fanns på plats hela kvällen för att prata brandsäkerhet med besökarna. Dessutom fick festen besök av både polis och ambulans under kvällens lopp.

Musikskolan har som sagt gjort till tradition att avsluta terminen med konsert i hembygdsparken. Med något undantag har man gjort så i flera år och de unga musikerna gillar att komma ut och spela så här. Det blir förstås en hel del föräldrar och anhöriga som kommer för att lyssna och ta en tur bland bilarna i parken.

En helt orenoverad Ford V8 väckte mycket uppmärksamhet bland publiken i parken.
En helt orenoverad Ford V8 väckte mycket uppmärksamhet bland publiken i parken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om