Isig folkfest i Målilla

Arrangörsklubben hade nog inte trott att det skulle bli sådan succé med isracing i Målilla. Jon Lindberg, styrelseledamot i Målilla MK, sa tidigare under dagen att kommer det över 1 500 personer i kväll så är vi nöjda. Det var inför det sista heatet som speakern informerade publiken om att hela 3 567 personer befann sig på G&B Arena, jubel omslöt ovalen och applåderna ekade över hela Målilla.

Mycket folk kom till isracingtävlingen.

Mycket folk kom till isracingtävlingen.

Foto:

Hultsfred2011-01-31 07:24


- Jag ser fram emot en mycket lyckad kväll med mycket folk, vi har jobbat med banan i tre veckors tid, nästan dygnet runt, säger Jonas "Pinnen" Olvenius, VD för Dackarna Event AB.
Isen som ligger på banan är ungefär 15-18 centimeter tjock, minimum är tio.
Peter Jansson, förbundskapten för det svenska landslaget i isracing, säger att han är mycket nöjd med banan. Han har själv tävlat 18 säsonger i isracing och även testat på
lite "vanlig" speedway som ung men fastnade för isracingen.
- Det är fantastiskt kul att komma till en bana i Småland. Det är en av de finaste banor jag sett genom åren, säger Peter Jansson.

Yngsta och äldsta
Den yngsta killen i landslaget är inte med denna kväll men dock hans något äldre bror, Robert Henderson som är 22 år. Kvällens äldsta kille på 62 år, är den förhandstippade vinnaren Per-Olof "Posa" Serenius.
Publiken som gick in genom entrén var nästintill lyrisk, många av dem hade aldrig varit med om något liknande. Stämningen var på topp.
Besökarna kom i stora overaller, mössor nerdragna till ögonbrynen, halsdukar runt halsen och med stora vantar på händerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!