"Jag är snart död"

Ghaith Sabbar Mustafa som är 26 år gammal har under de senaste 13 månaderna befunnit sig på Migrationsverkets anläggning i Virserum. Men nu tvingas han lämna landet och återvända till sitt hemland Irak där en terroristorganisation har satt ett pris på hans huvud.

Ghaith Sabbar Mustafa från Irak tvingas på fredag åka tillbaka till Irak där terrorister har satt ett pris på hans huvud.

Ghaith Sabbar Mustafa från Irak tvingas på fredag åka tillbaka till Irak där terrorister har satt ett pris på hans huvud.

Foto:

Hultsfred2009-01-19 07:09


Ghaith är född och uppvuxen i Bagdad och han har utbildat sig i sitt hemland till dataingenjör.
Han blev rekryterad att jobba som datatekniker för ett utländskt bolag som valt att etablera sig i landet efter det senaste Gulfkriget.
I Irak finns det flera grupperingar som anser att de som väljer att arbeta för ett utländskt bolag är förrädare. Det dröjde inte länge efter att Ghaith börjat jobba för företaget som han fick ta emot hot från en terroristorganisation som hade satt ett pris på hans huvud.
- Tre av mina kollegor som jobbade för samma bolag har blivit dödade och många andra tvingades fly landet. Men jag försökte hålla mig undan, men terroristerna sökte istället upp min familj och dödade min far och kidnappade min lillebror, berättar Ghaith.

Tvingades fly
Åtta månader efter att hans bror hade blivit kidnappad hittades han ihjälskjuten i Bagdad och efter detta valde Ghaith att fly landet och tog därför sin tillflykt till Sverige.
Kvar i Irak fanns hans mor och en bror som båda valde att lämna sina hem och gömma sig inom landet för att även deras liv var i fara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om