"Jag tycker alla har stor potential"

350 besökare – försöket att flytta Rookiefestivalen till centrum gav det resultat arrangörerna ville ha. ”Vi är supernöjda och tror att ny publik hittat till festivalen”, säger pressansvarige Karl Brändström.

Montage

Montage

Foto: Lennart Loberg

Hultsfred2018-10-28 21:00

Rookie är festivalen där osignade band får chansen att visa upp sig för varandra, besökare och branschfolk – och eleverna på Music & Event Management får testa sina färdigheter i att arrangera musikfestival. I år har 25 personer ingått i Rookiegruppen. Nu kan en trött, men nöjd, pressansvarig Karl Brändström summera den 18:e upplagan:

– Det har gått jättebra överlag, man har ju ändå en beredskap på att saker kan gå knas, men det har gått så smidigt. Alla är nöjda med upplägget.

Försöket att flytta från Metropol till Hotell Hulingen och Klubben får tummen upp.

– 350 besökare är jättebra. En mer tillgänglig festival öppnar upp för spontanbesök och vi ser att majoriteten av biljetterna inte är förköp. Det är ändå en bit att gå från centrum till Metropol och det går inga bussar. Dessutom ville vi testa två mindre scener, för lite intimare spelningar, och det har slagit väldigt väl ut. I alla fall tycker vi att det märktes på att det blev god stämning och bra tryck.

Miss Li, Slagsmålsklubben, Kapten Röd, Timbuktu, Dia Psalma, Movits, Linda Pira, Sahara Hotnights – alla har de varit rookies i Hultsfred innan de blivit så etablerade som de är idag. Karl Brändström är övertygad om att flera av de som spelade på Rookie kommer att ta större plats i Musik-Sverige.

– Absolut och det är hela idén, vi ska lysa upp framtidens stjärnor. Jag är ju inte helt opartisk, men jag tycker alla har stor potential. Maja Francis var jättebra, Diskopunk är redan ganska etablerade men kan bli hur stora som helst och Farfetch’d är ett bra exempel på hela konceptet – ganska nystartade, har fått lite luft under vingarna och kan bara gå uppåt nu när de får lite erfarenhet.

Betyder det här att Rookie hittat hem till centrum från och med i år?

– Mycket möjligt, det är upp till nästa års klass hur de vill göra. Men att det gick så bra talar ju för att det kan bli starten på en förändring. Vi ville testa en idé för att se om vi fick ett annat resultat och vi tycker att vi fått det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om