Sushibaren i Hultsfred summerar ett tufft första år

Hassan Ghourbani börjar närma sig ettårsdagen efter att Hultsfred Sushis öppnande. Restaurangägaren ser tillbaka på ett svängigt år med blandade intryck.

Hassan Ghourbani har snart drivit Hultsfred Sushi ett år.

Hassan Ghourbani har snart drivit Hultsfred Sushi ett år.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2023-07-17 05:00

Det var i slutet av juli i fjol som Hassan Ghourbani meddelade att det äntligen hade blivit dags att öppna Hultsfred Sushi i de centrala delarna av Hultsfred.

Knappt ett år efter den efterlängtade premiären kan restaurangägaren konstatera att det första året varit stundtals tufft.

undefined
Hassan Ghourbani har snart drivit Hultsfred Sushi ett år.

– Det började bra under de första två månaderna, ungefär. Sedan kom hösten och vintern och då äter inte folk lika mycket sushi som under sommaren. Därför blev det några tuffa månader för oss, berättar Hassan Ghourbani.

Några månader efter den egna starten fick Hultsfred Sushi lokal konkurrens av en annan nystartad sushirestaurang i Hultsfred. Idag är den konkurrerande verksamheten återigen stängd och vilande på obestämd tid.

undefined
Reza Husseini är en av tre heltidsanställda på Hultsfred Sushi.

– Jag visste att det inte skulle finnas utrymme för två sushirestauranger här. Därför ringde jag till henne och sa det till henne. Hon sa då att jag skulle ha mina kunder och hon sina, så det skulle nog funka ändå, berättar Hassan Ghourbani om telefonsamtalet till den andra sushibarens ägare.

undefined
Sushi är typisk sommarmat, enligt Hassan Ghourbani.

För egen del välkomnar Hassan Ghourbani och hans två heltidsanställda personer att det återigen är sommar och en tämligen behaglig temperatur utomhus.

undefined
Den andra sushirestaurangen i Hultsfred är stängd på obestämd tid.

– Sushi är ju kall mat och därför vill folk ha mer av det om det är varmt och soligt. Vi säljer även glass och det lockar nog en del extra kunder. Vissa kunder kombinerar glass och sushi när de ändå är här, fortsätter den lokala sushiprofilen från Hultsfred.

undefined
Glass i strut är ett bra komplement till sushi, tycker personalen på Hultsfred Sushi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!