Jättefest för körsångare

Det sjungs för lite i Sverige, tycker Lena Andersson från Vimmerby. Men hon tänker göra något åt saken. Tillsammans med Rockparty i Hultsfred har hon dragit ihop ett körparty av stora mått till hösten. - Vi hoppas på 200 körsångare, säger hon.

Det blir en helg där sångarna sätts i första rummet berättar Lena Andersson och Patrik Engqvist som arrangerar Körparty 2002.

Det blir en helg där sångarna sätts i första rummet berättar Lena Andersson och Patrik Engqvist som arrangerar Körparty 2002.

Foto:

Hultsfred2002-05-23 05:48

Inbjudningar har gått ut till en hel lång rad körer i grannskapet.
Såväl kyrkokörer som andra bjuds in till en helhelg med gospel i september.
Så fort anmälningarna kommer in, skickas sedan materialet ut.
Tanken är att få ut noter och annat så snabbt som möjligt för att deltagarna ska ha chansen att öva hemma över sommaren. För när det väl gäller, kommer det att hända väldigt mycket på väldigt kort tid.
Det som ska hända, är att körledaren Lars Axelsson, känd som körkoordinator i Toner för miljoner, på två dagar ska foga samman de kanske 200 deltagarna till en enda jättestor gospelkör som kommer att ge konsert på söndagskvällen.
- Vi ska träffas på lördag middag, säger Lena Andersson och så repeterar vi så länge vi orkar. Det fortsätter vi med på söndag förmiddag.
På eftermiddagen blir det sedan ett genrep, dit man bjudit in musikskolornas elever i Vimmerby och Hultsfreds kommuner. På kvällen blir det sedan en stor offentlig konsert på Metropol.

Stort projekt
Körparty 2002 som det kallas är ett projekt som drivs gemensamt av Lena Andersson och föreningen Rockparty. De har också stöd av kommunerna i Vimmerby och Hultsfred för sin satsning.
Det behövs. För det är sannerligen inget litet projekt att ro i land. Det är mycket som ska klaffa för att körfesten ska bli den framgång man hoppas på.
Den musikaliska ledningen är redan klar, det blir bland det vassaste i den vägen som finns att få tag i här i landet. Körkoordinator blir Lars Axelsson, mer känd som mannen bakom jättekörerna i Toner för miljoner.
Pianist under de här dagarna blir lika välkände Magnus Spångberg.

Inte bara konsert
Förhoppningen är att det här arrangemanget ska leda fram till något mer än bara en fin konsert.
Lena hoppas att det ska resultera i lista på traktens körer. En lättillgänglig lista som ska hjälpa körerna att bli hittade och få engagemang.
En speciell hemsida för Körparty är på gång och den kommer att bli basen för den här listan.
Om alla nappar, kommer hemsidan att bli ett sökbart register över traktens körer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!