Jätteinvestering i Hultsfred – äldreboende byggs om

Utbyggnaden av äldreboenden går vidare. Nästa etapp blir äldreboendet på Aspedalsgatan där dagens 36 lägenheter blir 57 när bygget är klart 2024.

Dagens 36 lägenheter på äldreboendet blir 57 när ombyggnad och renovering blir klar 2024. Hultsfreds trygga hem har fått klartecken att investera ytterligare 108 miljoner kronor.

Dagens 36 lägenheter på äldreboendet blir 57 när ombyggnad och renovering blir klar 2024. Hultsfreds trygga hem har fått klartecken att investera ytterligare 108 miljoner kronor.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-01 11:38

– Nettokostnaden för den här satsningen är 108 miljoner kronor, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Det var ett helt enigt kommunstyrelsens arbetsutskott, som gav den ekonomiska föreningen Hultsfreds trygga hem klartecken att gå vidare med den här megainvesteringen. 

– Det är ett fantastiskt besked att ge till de äldre, tycker Rosander, de får möjlighet att flytta till moderna lägenheter. Det blir också ett stort lyft för personalens arbetsmiljö.

Detta eftersom lokalerna kommer att utrustas helt enligt dagens behov, med lyftar, höj- och sänkbara inredningar och så vidare. Allt för att de äldre ska kunna klara mer själva.

Det definitiva beslutet om att sätta spaden i jorden, tas av Trygga Hems styrelse i slutet på september och planen är att ombygggnad och renovering ska komma igång kring årsskiftet.

– Det är ganska fantastiskt, säger oppositionsrådet Tomas Söreling, att när kalkylerna gjordes 2017 kom man fram till att det skulle kosta 108 miljoner att bygga. Nu visar det sig att den summan håller. Trots att vi gjort en hel rad tillägg i beställningen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott lägger till ytterligare några saker på listan. Bland annat satsas 508 000 kronor på att installera solceller på taket till äldreboendet. Vidare kommer också matsalen och köket att renoveras för 3,3 miljoner, för att kunna ta emot äldre matgäster utifrån också. Precis som det finns på andra orter i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!