Julshowen som inte gjorde någon besviken

Den årliga julshowen med Hultsfreds gymnastikklubb gjorde ingen besviken. En hängiven publik men även en penninggåva hyllade klubben.

Kullebrbytta är en konst i sig.

Kullebrbytta är en konst i sig.

Foto: Ivonne Svahn

Hultsfred2018-12-09 14:00

Med hitlåtar i högtalarna, nedsläckta lampor som ersatts av strålkastare, gjorde deltagare plus ledare entré i sporthallen på Hagadal på söndagen.

Deltagarna från bland annat gympa, dans, parkour och truppgymnastik på olika nivåer visade vad de lärt sig. Även ledarna bjöd på våghalsiga hopp och volter.

Julshowen brukar locka en fullsatt läktare och det gjorde den med råge även i år.

– Vi fick lägga på nio extra mattor för folk att sitta på men de räckte inte så en del fick sitta på golvet, säger Jonas Hjalmarsson som tillsammans med Sandra Örmander, lotsade publiken genom showen.

Totalt deltog 200 barn och bortåt 50 ledare på golvet men publiken lockades också till att röra på sig genom bland annat "vågen"..

Hultsfreds gymnastikklubb har bortåt 500 medlemmar och en imponerande verksamhet.

Men man kunde ha varit betydligt större om man haft fler ledare.

Redan idag står 130 barn och ungdomar i kö för att få vara med och showen lär inte ha minskat det intresset. Klubben vill gärna starta fler grupper och hoppas hitta fler ledare. De som är intresserade får utbildning och man behöver inte vara duktiga gymnaster.

Klubben tilldelades 41 000 kronor från Swedbanks Sparbanksstiftelse för att utveckla verksamheten och inspirera ungdomsledare.

Klubben har tidigare fått 621 000 kronor från Leader-området för att anställa en person med syfte att klubben ska kunna växa och utvecklas.

Under sitt 70-års jubileum har klubben gjort en turné i kommunen. I vår väntar en till.

I dag har Hultsfred 50 ledare men behöver fler. De som vil bli ledare får utbildning.
I dag har Hultsfred 50 ledare men behöver fler. De som vil bli ledare får utbildning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om