Från fjolårets 32 till närmare 70 i år. Fjärde gången för Hultsfreds julmarknad blev en stor succé.
– 4 000 till 5 000 besökare hoppas jag på. Vi försöker lyfta Hultsfreds centrum. Handel föder handel. Affärerna får in fler kunder om det är mycket folk hos knallarna, det genererar folk, sa Jenny Nilsson, marknadsansvarig, som gladdes över bredden bland utställarna på gågatan.
Håkan Andersson från Virserum kom med rökt fisk från Bolmen till marknaden. Tre sorters lax, ål, regnbåge och fjällröding.
– Man är väl lite dum i huvudet som står här i kylan. Då kan jag längta till Gran Canaria där jag drev restaurang, sa den förre krögaren och skrattade i fredagens snålblåst.
Han pratade med kunderna och hade många berättelser, som den om hur najadlaxen kom till, den som är både gravad och kallrökt.
En bit bort hade Yxereds gårdsbageri bullat upp med frukostbröd och fikabröd. Hans Sturesson, som har varit på 46 marknader i år, hade själv bakat allt dagen innan. Surdegsbröd, saffran och kavring.
– Utan tillsatser. Allt ryker. Vi kommer att sälja slut på allt, var han övertygad om.
Mittemot bageriets bord fanns fyra huttrande politiker med karameller.
Vad säljer ni?
– Lotter, svarade Tomas Söreling, tidigare oppositionsråd.
– Vi vill få mer folk till partiet. Vi jobbar för en levande landsbygd, alla energislag och för bra möjligheter för barn och unga, sa Alexandra Svensson (S), oppositionsråd.